“Шкарлет – чорт”: під ОП та урядом протестують проти нового в.о. міністра освіти

 

Близько сотні людей під Кабміном влаштували акцію протесту проти призначення Сергія Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти і науки, потім вони пішли під офіс президента.

Про це у вівторок, 30 квітня, повідомляє “Громадське”.

Зазначається, що часники акції скандували “Шкарлет – чорт” та “Шкарлет – геть!”

Вакції також взяв участь український науковець Антон Сененко, до якого нещодавно приходив куратор зі Служби безпеки України, через те, що він був на попередньому мітингу проти Шкарлета.

Пізніше учасники акції ходою дійшли до офісу президента, але їх поліція далі не пропускала. У людей перевіряли сумки.

Мітингарі влаштували сидячий протест біля ОПУ і вимагали поліцію зробити коридор, щоб вони змогли пройти до Зеленського. Згодом коридор все ж зробили.

Учасники передали плакати в офіс президента.

Напередодні, 18 червня, під Верховною Радою протестували проти призначення новим міністром освіти екс-“регіонала” Шкарлета.

Як інформувала “Новинарня“, Сергій Шкарлет – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, ректор Чернігівського національного технологічного університету.

У 2010 році балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів і підтримував на президентських виборах Віктора Януковича через його “політичні орієнтири”.

Того ж року був обраний ректором.

У 2013 році ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення “Заслужений діяч науки і техніки України”.

В 2015 році Сергій Шкарлет балотувався до Чернігівської облради 7-го скликання вже від Блоку Петра Порошенка (БПП).

Колишня міністерка освіти та науки Ганна Новосад писала у фейсбуці з посиланням на джерела, що Шкарлет примушував студентів зняти українські прапори з гуртожитку під час Революції Гідності.

За її словами, кандидатура Шкарлета вигідна окремій когорті ректорів українських вишів, оскільки їм потрібен зручний міністр.

Читайте також:
“Соромно за Шкарлета”: у Чернігові люди і пам’ятники протестували проти призначення екс-“регіонала” міністром освіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна