Під Радою протестують проти призначення новим міністром освіти ексрегіонала Шкарлета

 

Вранці в четвер, 18 червня, під Верховною Радою проходить акція протесту проти призначення новим міністром освіти і науки ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета.

Як передає “Новинарня“, у протесті беруть участь кілька десятків людей.

“Прекрасні люди зібралися обговорити чесноти потенційного міністра освіти і науки – потяг до крадіжки чужих текстів та дивні закупівлі для університету. Якщо Шкарлета зроблять міністром – це дійсно буде шМОН”, – написав у фейсбуці учасник заходу, старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України Антон Сененко.

Фото: Facebook/Антон Сененко

Протестувальники наголошують, що “очолювати МОН має професійна людина з бездоганною репутацією, яка провадитиме реформи, а не крастиме університетське майно та чужі наукові роботи”.

Фото: Facebook/Антон Сененко

Нагадаємо, напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль зареєстрував у Верховній Раді проєкт постанови про призначення Сергія Шкарлета на посаду очільника МОН.

Як інформувала “Новинарня“, Сергій Шкарлет – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, ректор Чернігівського національного технологічного університету.

У 2010 році балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів і підтримував на президентських виборах Віктора Януковича через його “політичні орієнтири”.

Того ж року був обраний ректором.

У 2013 році ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення “Заслужений діяч науки і техніки України”.

В 2015 році Сергій Шкарлет балотувався до Чернігівської облради 7-го скликання вже від Блоку Петра Порошенка (БПП).

Колишня міністерка освіти та науки Ганна Новосад писала у фейсбуці з посиланням на джерела, що Шкарлет примушував студентів зняти українські прапори з гуртожитку під час Революції Гідності.

За її словами, кандидатура Шкарлета вигідна окремій когорті ректорів українських вишів, оскільки їм потрібен зручний міністр.

Читайте також:
У Києві посадовця з Міносвіти затримали на хабарі у ₴300 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна