До науковця, який протестував проти призначення Шкарлета в МОН, приходила СБУ

 

До учасника акції проти призначення Сергія Шкарлета очільником МОН науковця Антона Сененка приходив на розмову куратор із Служби безпеки України.

Про це сам Сененко написав на своїй сторінці у фейсбуці.

“Ну що, друзі, сьогодні до мене в Інститут (Інститут фізики НАН України) приходив куратор з СБУ. Поспілкуватися про акцію протесту, що відбулася минулого четверга, проти вчора призначеного міністра”, – написав Сененко.

Науковець каже, що куратор від СБУ “виявився дуже доброзичливим, якими вони зазвичай і бувають”.

За словами Сененка, співробітника спецслужби цікавили питання хто організатор акції, чи не сплачувалися учасникам акції за це кошти, хто ще був на акції з Інституту, у якому працює науковець.

“На це я йому принагідно повідомив, що у свій неробочий день (у день акції я взяв відпустку за власний рахунок у зв’язку з сімейними обставинами) я маю повне право приходити на акції, щоб висловити свою громадянську позицію, а хто там був з мого Інституту – відповісти не можу, бо практично всі були у масках… На питання про гроші я відверто і щиро посміхнувся – бо про такі випадки мені нічого не відомо”, – зазначив Сененко.

Також, за словами науковця, представник СБУ запитав, чому Сененко вирішив прийти на акцію протесту.

“Було й дуже дивне питання – для мене основним є наука чи… оце усе …(не знаю, що малось на увазі). Відповів, що звісно наука, а науку можна творити лише в умовах”, – додав Сененко.

Науковець поцікавився в представника СБУ, звідки така цікавість до нього.

“Куратор відповів, що нічого такого, це просто його робота і вони перевіряють інформацію про акцію протесту і чи немає там складу злочину по статті якійсь (чесно, не запам’ятав), а йому сказали (мабуть, у службі, тобто мене там читають), що я є людиною, яка багато чого знає”, – зазначив Сененко.

Науковець вважає, що подібні візити відбудуться й до інших учасників акції.

Як інформувала “Новинарня“, 18 червня під Верховною Радою протестували проти призначення новим міністром освіти екс-“регіонала” Шкарлета.

Читайте також:
“Соромно за Шкарлета”: у Чернігові люди і пам’ятники протестували проти призначення екс-“регіонала” міністром освіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна