Спійманого на хабарі голову Кіровоградської ОДА Балоня арештували із заставою 10 млн грн

 

Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід Андрію Балоню, звільненого з посади голови Кіровоградської ОДА після затримання за хабарництво. Його арештували на 60 діб з альтернативою застави в розмірі близько 10 мільйонів гривень.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурора САП та детективів НАБУ обрав запобіжні заходи голові однієї з обласних держадміністрацій та посадовцю ОДА, які підозрюються в отриманні неправомірної вигоди.
Так, суд частково задовольнив клопотання прокурора та детективів та застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави для голови ОДА у розмірі майже 10 млн гривень, для його пособника – 5 млн гривень. Строк дії запобіжних заходів – 60 діб”, – ідеться в повідомленні САП.

У пресслужбі ВАКС в коментарі “Українській правді” уточнили, що Балоню визначено заставу в розмірі 5000 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 10 млн 135 тис грн.

У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені такі обов’язки: прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за кожною вимогою; не відлучатися із Кропивницького без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання; утриматися від спілкування із будь-якими особами з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; носити електронний засіб контролю (браслет).

Сторона захисту на суді просила для Балоня запобіжний захід у вигляді цілодобового домашній арешту. 

Андрій Балонь стверджував, що жодних доказів його причетності до вимагання коштів немає, справа проти нього – сфабрикована, і він вважає себе “політичною жертвою”. 

Як інформувала “Новинарня”, 25 червня НАБУ й СБУ повідомили, що викрили голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА на вимаганні 1,8 мільйонів гривень. Їх затримали.

Затриманим виявився голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь.

Того ж дня Кабінет Міністрів погодив відставку Балоня з посади голови Кіровоградської облдержадміністрації. Це рішення схвалив президент Володимир Зеленський.

Андрій Балонь, 1982 р.н., був призначений головою Кіровоградської обласної державної адміністрації указом президента Володимира Зеленського 8 листопада 2019 року.

Балонь – юрист за освітою, закінчив Національний університет внутрішніх справ України. Працював на різних посадах в органах МВС на рідній Львівщині – від слідчого до заступника начальника Франківського районного відділу Львівського міського управління МВС України (2011).

Надалі обіймав посади в УМВС у Житомирській,  Полтавській областях. У січні-червні 2014 року — начальник відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України на Полтавщині. Із червня 2014 по серпень 2015 року — перший заступник начальника обласного УМВС — начальник слідчого управління.

Із травня 2017 по 2019 рік — заступник голови Херсонської обласної держадміністрації з гуманітарних питань, фінансів та взаємодії з правоохоронними органами.

Після здобуття другої вищої освіти працював доцентом Херсонського державного університету, викладачем в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Керівник Федерації легкої атлетики Херсонської області.

Читайте також:
Керівницю податкової Одещини викрили на даванні хабаря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна