Керівницю податкової Одещини викрили на даванні хабара

 

В.о. начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області викрили на пропозиції хабара в розмірі 25 тисяч доларів керівнику підрозділу регіональної прокуратури.

Про це ввечері в понеділок, 13 січня, повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Як відомо, обов’язки керівника регіональної податкової виконує Наталія Чеботарьова. Вона займає цю посаду з вересня 2019 року.

“Слідство встановило, що очільник регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тис. дол. США.
У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаній з отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності, в т.ч. кримінальної”, – зазначили в НАБУ.

Правоохоронці зафіксували факт надання хабара.

Бюро поширило відео із відповідною записаною розмовою.

Зі слів підозрюваних, ця неправомірна вигода “мала стати першим траншем у подальшій “взаємодії” з посадовцем регіональної прокуратури”.

13 січня детективи НАБУ повідомили цій особі про підозру у вчиненні злочину.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Також слідство встановлює інших осіб, які можуть бути причетними до злочину.

Одеське видання “Думська” зазначає, що Чеботарьова намагалась підкупити голову управління нагляду за дотримання законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності обласної прокуратури Михайла Сербіна.

Як повідомили в НАБУ, розслідування цієї справи ведеться з грудня 2020 року.

Після повідомлення НАБУ голова Державної податкової служби Сергій Верланов заявив про відсторонення всього керівництва ДПС в Одеській області та ініціювання службового розслідування.

Також очільник ДПС повідомив, що починає перевірку керівного складу центрального апарату Державної податкової служби на предмет корупції.

“Гарантую НАБУ та іншим правоохоронним органам повне співробітництво та буду вдячний за інформацію, яка дозволить ДПС очистити свої лави від нечесних та корумпованих співробітників”, – написав Верланов у фейсбуці.

Читайте також:
На Запоріжжі суд виправдав керівника податкової, який прийняв у підприємця нібито хабар на ФОП-рахунок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна