“Вкрав – сідай”: Зеленський заявив, що звільнить голову Кіровоградської ОДА

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ухвалив рішення про відставку Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Про це глава держави сказав журналістам під час відкриття стадіону у Херсоні в п’ятницю, 26 червня.

“Отримав декілька днів тому від Служби безпеки України інформацію з приводу того, що в оточенні голови обласної державної адміністрації (Кіровоградської – Н.), не буду казати всіх прізвищ, є докази того, що там відбуваються, м’яко кажучи, неправильні речі, пов’язані з порушенням закону України. Закон один для всіх, тому як тільки я отримав цю інформацію, одразу сказав, що звільню голову обласної державної адміністрації, а правоохоронні органи мають займатися всім іншим. Чим вони і займались, і ви, здається, всі все це бачили. Це справедливо. Немає: наші – не наші, є: вкрав – сідай. Ось і все”, – сказав Зеленський.

Водночас указ про звільнення голови Кіровоградської ОДА на сайті президента поки що не оприлюднено.

Нагадаємо, що Служба безпеки України 25 червня заявила, що спільно з НАБУ задокументувала голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА на вимаганні 1,8 млн грн від керівників деяких контролюючих структур регіону.
За даними спецслужби, керівника ОДА разом із спільником було затримано напередодні під час передачі другого “траншу” у сумі 250 тисяч гривень. Першу частину хабаря у розмірі 100 тисяч грн вони отримали у червні 2020 року.

В СБУ не уточнювали, якого саме голову ОДА затримано, однак, за даними ЗМІ, йдеться саме про керівника Кіровоградської області.

Кабінет міністрів у четвер, 25 червня, на позачерговому засіданні погодив відставку Андрія Балоня з поста голови Кіровоградської обласної держадміністрації.
Він обіймав посаду голови Кіровоградської обласної державної адміністрації з листопада 2019 року.

Читайте також:
Херсонські ЗМІ бойкотують візит Зеленського через відмову в акредитації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна