На коронавірус захворіла чиновниця департаменту охорони здоров’я Одеси, яка брала участь у зібранні без маски

 

У заступниці директора Одеського міського департаменту охорони здоров’я пані Б. лабораторно підтвердили діагноз COVID-19.

Про це повідомляє “Думська” з посиланням на джерела в мерії Одеси.

Зазначається, що чиновниця перебуває на амбулаторному лікуванні. Тепер тести доведеться здати мало не всім співробітникам департаменту.

Видання зазначає, що 18 червня Б. брала участь у святкуванні Дня медичного працівника, яке з порушенням карантинних вимог провели за участі десятків людей у великій сесійній залі муніципалітету.

Там зібралися представники міських медустанов. Більшість присутніх, включаючи мера Одеси Геннадія Труханова, директора департаменту Олену Якименко та багатьох медпрацівників, навіть літніх, були без медичних масок. Також люди переважно не дотримувалися соціальної дистанції.

Як відомо, за попередню добу в Одеській області було діагностовано загалом 95 нових випадків коронавірусної хвороби. Всього з початку епідемії – 1465 (померла 21 особа, 659 одужали).

Нагадаємо, те, що маски таки допомагають захиститися від коронавірусу, науковці довели на хом’яках.

Читайте також:
Спалах коронавірусу у психоневрологічному інтернаті Слов’янська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.