Зеленський: На Прикарпатті вже відновили дороги державного значення, пошкоджені негодою

 

У четвер, 25 червня, президент Володимир Зеленський та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час робочої поїздки у Івано-Франківську область оглянул наслідки негоди.

Про це повідомляє пресслужба офісу президента.

“Уряду я поставив завдання, і він виділив близько 750 мільйонів гривень для відновлення всього цього”, – сказав Зеленський.

За його словами,  деякі пошкоджені будівлі неможливо відновити, тому людей переселять в інші помешкання.

“Зараз відновили всі дороги державного значення. Співробітники ДСНС, Нацгвардії, Нацполіції, автодору працюють. Я хочу також подякувати місцевому населенню – вони працюють разом. Потрібен деякий час”, – сказав президент.

“Другий день ми працюємо на Прикарпатті, оцінюємо масштаби руйнувань.  Гроші від уряду підуть на відновлення інфраструктури – водогонів, дамб, доріг, мостів. І, звичайно, ми будемо вживати заходи, щоб ті люди, які залишилися без житла, отримали компенсації та нове житло”, – сказав Арсен Аваков.

Як зазначив урядовець, в регіоні працюють шість одиниць авіаційної техніки МВС, спеціальні сили ДСНС та гірсько-патрульний підрозділ Нацгвардії.

“Наразі маємо гарну тенденцію, адже вода спадає. Дуже сильно постраждало місто Галич: зруйновані будинки, сонячні станції, дороги. Гостра фаза – 10 днів. За цей час будемо ліквідовувати наслідки, потім починати велике будівництво. Перш за все, треба відновити автомобільне сполучення з деякими районами. Наразі гелікоптерами доставляємо туди їжу, питну воду, забираємо хворих та вагітних”, – розповів Аваков.

Як інформувала “Новинарня“, у чотирьох областях Західної України, станом на 26 червня, підтопленими залишаються 268 міст, понд 7, 7 тися будинків.
Водночас президент Зеленський пообіцяв житло і гроші тим, що постраждали від паводку.
У МОЗ заявили, що готуються до ймовірних спалахів кишкової інфекції в підтоплених районах на Заході України

Читайте також:
На Прикарпатті повінь зруйнувала дорогу до водоспаду Гук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна