Україна просить ЄС і НАТО допомогти у ліквідації наслідків повеней

 

Міністерство закордонних справ звернулося до держав-партнерів і штаб-квартир міжнародних організацій з проханням про допомогу у подоланні наслідків паводків на Заході України.

Про це в четвер, 25 червня, повідомляє пресслужба МЗС.

Окремі звернення спрямовані до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

“Представництво України при ЄС та Місія України при НАТО звернулися до інституцій ЄС та структур Альянсу, аби активувати Механізм цивільного захисту ЄС та залучити Євроатлантичний центр НАТО з реагування на катастрофи природного і техногенного характеру”, – зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Дипломати розраховують на підтримку партнерами зусиль уряду України із захисту життя і здоров’я громадян України, об’єктів критичної інфраструктури, зменшення негативного впливу природного лиха на господарську діяльність.

Як інформувала “Новинарня“, президент Зеленський пообіцяв житло і гроші жителям Західної України, які постраждали від паводку.
Вранці 25 червня ДСНС звітувала, що внаслідок повеней затоплено вже майже 300 населених пунктів на Заході України.

Читайте також:
На Прикарпатті повінь зруйнувала дорогу до водоспаду Гук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна