У МОЗ дали поради учасникам ЗНО перед тестуванням

 

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав учасників ЗНО не відвідувати місця скупчення людей перед тестуванням, яке має відбутися у четвер, 25 червня.

Про це він сказав у середу, 24 червня, повідомляє “Укрінформ”.

“Звертаюся до учнів та їх батьків. Будь ласка, дотримуйтесь карантинних заходів, обмежте сьогодні свою мобільність, готуйтесь до ЗНО, не відвідуйте місця масового скупчення людей, мийте руки, обробляйте їх антисептиком, носіть маски у громадських будівлях, у разі необхідності їх відвідування”, – сказав Ляшко.

Він зазначив, що Кабмін, органи місцевого самоврядування, департаменти освіти, охорони здоров’я, державної служби з питань безпечності харчових продуктів, головні державні санітарні лікарі областей, директора шкіл, а також вихователі зробили все можливе для того, щоби забезпечити безпечне проведення ЗНО в умовах карантину.

За його словами, 25 червня в кожній школі, яка є пунктом тестування, будуть організовані чіткі маршрути заходу учнів до території.

Зокрема, на вході будуть розроблені певні графіки.

Дітей, які приходитимуть на ЗНО, перед входом опитають про стан здоров’я, проведуть їм термометрію, буде показана чітко визначена аудиторія, де складатиметься тестування, по стрілках учасники проходитимуть до своєї аудиторії.

“В аудиторії 15 людей, стільці так розставлені, щоби дистанція була не менше 1,2 метра. По школах розставлені антисептики для обробки рук, в санітарних кімнатах буде мило, проточна вода та паперові рушники”,- сказав Ляшко.

Як відомо, основна сесія ЗНО розпочнеться у четвер, 25 червня, тестуванням з математики й завершиться 17 липня тестуванням з хімії. На неї зареєструвалися 379 493 учасники, які обрали 1 227 154 тестування.

Нагадаємо, нещодавно пробне ЗНО провели онлайн через пандемію COVID-19.

Читайте також:
В уряді повідомили, коли повернуть кошти учасникам пробного ЗНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна