Через карантин пробне ЗНО проведуть онлайн

 

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) в закладах освіти, яке було заплановане на 15 і 17 червня, але скасоване через погіршення епідеміологічної ситуації, можна пройти в режимі онлайн у ці ж дні.

Про це 13 червня повідомляє пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

В УЦОЯО пропонують абітурієнтам пройти тестування вдома таким чином:

  • 15 та 17 червня об 11:00 зайти на свої інформаційні сторінки та завантажити тестові зошити і бланки відповідей з української мови та літератури, а також з тих навчальних предметів, які були обрані для проходження пробного ЗНО;
  • виконати завдання тестового зошита;
  • до 19 червня внести свої відповіді до сервісу визначення результатів;
  • отримати результати.

Зазначається, що сервіс визначення результатів працюватиме з 11:00 17 червня до 18:00 19 червня.

Також у Центрі оцінювання якості освіти нагадали, що експерти центру детально розберуть кожне завдання чотирьох надпопулярних предметів, нададуть розгорнуті пояснення на всі запитання тестів з української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови та порадять, як успішно скласти ЗНО у 2020 році.

У Центрі закликали абітурієнтів 15 червня і 17 червня не приходити на пункти проведення пробного ЗНО. А всіх відповідальних за пункти проведення ЗНО та їхніх помічників – прийти на пункти, щоб скеровувати учасників, які не отримають інформацію про неможливість роботи пунктів.

Як повідомляла “Новинарня“, Кабінет Міністрів скасував рішення про проведення в закладах освіти пробного зовнішнього незалежного оцінювання, запланованого на 15 і 17 червня.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 25 червня по 17 липня, додаткова – з 24 липня до 10 серпня. Для проходження ЗНО зареєструвалися понад 379 тис. осіб.

Читайте також:
Уроки вірусу. Дистанційна школа під час карантину: нові виклики і вікно можливостей для системи освіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна