В уряді повідомили, коли повернуть кошти учасникам пробного ЗНО

 

Кабінет Міністрів України запланував проведення виплат учасникам пробного ЗНО у період з 1 липня до 1 грудня 2020 року через відділення “ПриватБанку”.

Про це у вівторок, 23 червня, повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, інформує “Українська правда”.

“Для вчасного та повноцінного повернення коштів тим, хто їх сплатив, Мінфін спільно з МОН напрацював найбільш спрощену процедуру – через  “ПриватБанк”, що має найбільш розгалужену мережу відділень та знаходиться найближче до місця проживання учасників пробного ЗНО”, – сказав він.

Головним розпорядником коштів є Міністерство освіти і науки України, що має укласти відповідний договір із “ПриватБанком”.

Єрмоличев пояснив механізм повернення коштів:

  • Український центр оцінювання якості освіти до 30 червня формує та передає базу даних МОН. До бази внесено інформацію, зокрема, про унікальний номер учасника пробного ЗНО, що складається з 10 цифр. Це дозволяє правильно ідентифікувати особу. Також у базі наявні інша важлива інформація (ПІБ учасників; контактні номери телефонів; зазначені суми, що підлягають поверненню);
  • МОН до 1 липня 2020 року передає цю базу “ПриватБанку”;
  • Якщо учасник пробного ЗНО є клієнтом “ПриватБанку”, банківська установа перевірить надану МОН базу й автоматично перерахує необхідну суму коштів на цей рахунок;
  • Якщо в учасника пробного ЗНО немає рахунку у “ПриватБанку”, то на номер телефону надійде смс-повідомлення з інформацією, що банк відкрив картку і перерахував на неї кошти. Для отримання картки необхідно прийти у відділення та предʼявити документ, що підтверджує особу;
  • Потрібно звернутися до відділення для отримання картки необхідно не пізніше 1 грудня 2020 року.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно пробне ЗНО провели онлайн через пандемію COVID-19.

Читайте також:
Зеленський ініціює законодавчі зміни, що дозволять школярам із ОРДЛО вступати до вишів без ЗНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна