До ЗСУ надійшли найсучасніші ракети до американських “джавелінів”

 

Для потреб Збройних сил України надійшли ракети FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin.

Про це в середу, 24 червня, інформує пресслужба Міноборони.

“До України у рамках пілотного проєкту 16 червня за програмою уряду США “Міжнародні військові продажі” надійшла перша партія вантажу за контрактом, підписаним у грудні 2019 року, а саме — ракети до протитанкових ракетних комплексів “Джавелін”, та допоміжне обладнання на загальну суму понад 27 млн доларів США“, – йдеться в повідомленні.

Проєкт передбачає постачання для української армії комплексу озброєння, його обслуговування та надання супутніх послуг з підготовки особового складу для надійної та ефективної експлуатації протитанкових комплексів упродовж всього життєвого циклу.

Постачання решти товарів військового призначення, відповідно до домовленостей, передбачено у 2021-2022 роках.

“Реалізація контракту на загальну суму понад 36,5 млн доларів США є значним кроком розвитку українсько-американського стратегічного співробітництва на підтримку обороноздатності України та відкриває нові перспективи до здійснення Міністерством оборони України прямих зовнішньоекономічних домовленостей у галузі озброєння та військової техніки з державами-партнерами”, – наголосили в Міноборони.

Як відомо, “Джавеліни” – це головна протитанкова зброя армії та морської піхоти США. Вона дозволяє стріляти і швидко рухатися, оскільки ракета самокеровано прямує до цілі.

Як інформувала “Новинарня“, після тривалих переговорів 23 грудня 2017 року представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні таке летальне оборонне озброєння для стримування агресії РФ. Тоді телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепі повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.
Це була перша поставка “Джавелінів” зі США. Ця партія прийшла в Україну у квітні 2018 року.
Після отримання Збройними силами України американських ПТРК різко скоротилася активність російських танків у зоні АТО/ООС.
Надалі Вашингтон виділяв Україні нові партії “джавелінів”.

Читайте також:
США передали Естонії 128 протитанкових ракет Javelin

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна