Через коронавірусні антирекорди МОЗ розгортає лікарні другої хвилі

 

Щоб забезпечити медичною допомогою всіх інфікованих коронавірусом, які потребують госпіталізації, Міністерство охорони здоров’я почало розгортати в Україні лікарні другої хвилі. Така потреба виникла у зв’язку з “новим антирекордом” – 940 нових випадків COVID-19 за добу.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу в середу, 24 червня.

“Ми вже працюємо над розгортанням лікарень другої хвилі, які будуть надавати допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Тобто ми вже усвідомлюємо, що в деяких областях, з таким відношенням людей до наших рекомендацій, іде зростання кількості пацієнтів, яких госпіталізують і які потрапляють в лікарні – а в лікарні забирають лише людей із важким перебігом хвороби, тобто це не безсимптомний перебіг. Тому нам треба розгортати другу хвилю”, – заявив Степанов.

За словами міністр, в Україні вже другий тиждень поспіль в Україні іде зростання кількості нових виявлених випадків COVID-19.

При цьому збільшилася кількість людей, у яких виявили пневмонію. За минулу добу – це 958 осіб.

Степанов вкотре закликав українців дотримуватися протиепідемічних заходів та не наражати і себе та своїх близьких на небезпеку.

Як інформувала “Новинарня“, станом на 24 червня в Україні налічується 20 554 активні випадки COVID-19 (кількість носіїв вірусу). За добу число хворих зросло на 471 (нові виявлені мінус одужалі й померлі).

Госпіталізації потребують 10 604 особи (+217 за добу), підключення до апарату ШВЛ — 367 пацієнтів (+3 за добу).

За весь час епідемії коронавірус було діагностовано у 39 014 українців, із них 17 409 одужали, 1051 — померли.

Нагадаємо, в понеділок у Харкові люди блокували диспансер “другої хвилі”, куди везуть хворих із коронавірусом.

Читайте також:
У Харкові з диспансеру “другої хвилі”, що почав приймати хворих на COVID-19, звільняється персонал

“Велюр-2”: лідер “Слуги народу” і керівники області
масово порушили карантин у ресторані Дніпра. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна