У Харкові з диспансеру, що почав приймати хворих на COVID-19, звільняється персонал

 

У Харківському обласному диспансері радіаційного захисту, що почав приймати на лікування недужих із COVID-19, не вистачає медиків.

Про це у вівторок, 23 червня, повідомила директорка медустанови Ірина Пирогова, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Нам потрібно ще хоча би п’ять анестезіологів, хоча би п’ять терапевтів і десь по 20-25 середнього і молодшого персоналу, для того, щоби налаштувати нормальний режим роботи, щоб люди не падали з ніг”, – зазначила директорка.

За її словами, після того, як стало відомо, що диспансер планують відкрити для лікування пацієнтів з коронавірусом, частина персоналу вирішила звільнитися.

“На жаль, відмовились дуже багато лікарів. Ті, які повинні були працювати в бригадах, близько 15 осіб. У нас були бригади, в яких були анестезіолог, терапевт, дві медсестри і санітарка… Спочатку погодилися працювати близько 70 осіб. А на сьогодні людей 15-16”, – сказала Пирогова.

Вона повідомила, що за добу в диспансер надійшло 12 хворих з COVID-19. Пирогова також  наголосила, що проблема кадрів в диспансері зараз дуже відчутна.

“Ми обдзвонюємо… Є пропозиція інтернів на роботу медсестрами, є пропозиція, що буде випуск медичних сестер медучилища, теж направляти їх на роботу, зрозуміло, що за погодженням. З лікарями поки проблема, дуже складна”, – сказала вона.

Як інформувала “Новинарня“, в Харкові близько сотні людей, серед яких і ліквідатори аварії на ЧАЕС, напередодні виступили проти лікування в диспансері радіаційного захисту пацієнтів, хворих на COVID-19.
До медзакладу прибув автомобіль правоохоронців, щоби почати діалог, проте мітингувальники закрили ворота до лікарні. Зокрема, вони не пропускали карету “швидкої”, в якій перебував тяжкий пацієнт на апараті вентиляції легень.

Між поліцією та протестувальниками сталися сутички, внаслідок яких двоє поліцейських отримали травми (один – черепно-мозкову та струс мозку, другий – забій гомілки).

Поліція відкрила кримінальні справи за ч. 2 ст. 345ч. 1 ст. 279ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу. Максимальне покарання за цими статтями — до 5 років позбавлення волі.

Згодом голова організації “Союз Чорнобиль” Анатолій Губарев у коментарі “Громадському” заявив, що “чорнобильців” обурює не сам факт госпіталізації людей з коронавірусною хворобою, а розташування корпусу для хворих COVID-19 поруч із корпусом для прийому інших пацієнтів, зі спільним коридором, перегородженим лише плівкою. А також те, що пацієнти з COVID-19 “ходитимуть через парк, в якому відпочивають чорнобильці”.

Читайте також:
Під час “блокади” харківського диспансеру постраждали двоє поліцейських

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна