НАЗК перевірить депутата ОПЗЖ Христенка через вечірку його дружини у Москві

 

Національне агентство із запобігання корупції перевірить дані про статки народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Федора Христенка після того, як ЗМІ опублікували інформацію про дорогу вечірку, влаштовану його дружиною в столиці Російської Федерації.

Про це у вівторок, 23 червня, повідомили у Центрі протидії корупції з посиланням на відповідь агентства.

“НАЗК направило вимоги з метою витребування документів, необхідних для проведення контролю за своєчасністю подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані народним депутатом Христенком Ф.В.”, – йдеться у тексті документу.

У лютому 2020 року журналіст Денис Казанський поділився у мережі відео та фото з вечірки дружини депутата Христенка у російській столиці. За словами Казанського, подружжя витратило на захід понад мільйон доларів.

Христенко наче б то орендував готель Four season в центрі Москви і запросив на вечірку російських зірок шоу-бізнесу: Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова, Григорія Лепса, Поліну Гагаріну та інших.

Водночас Христенко не вказав у своїй декларації кошти, витрачені на цю подію.

ЦПК написав відповідну заяву до НАЗК.

Читайте також:
Медведчук задекларував частку в каналах 1+1 та 2+2, – “Схеми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна