На Житомирщині посилили карантин

 

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про посилення карантину в Житомирській області.

Про це в п’ятницю, 19 червня, повідомив голова ОДА Віталій Бунечко у фейсбуці.

“Ключовими питаннями проведеної комісії стали недотримання громадянами карантинних норм та тенденція до зростання кількості хворих”, – написав голова ОДА.

Так, на засіданні ухвалили:

  •  посилити контроль за дотримання населенням карантинних норм в приміщеннях та громадському транспорті, зокрема використання засобів індивідуального захисту (масок, респіраторів), дотримання соціальної дистанції між громадянами, використання дезінфікуючих засобів;
  • заборонити роботу закладам громадського харчування, ресторанного бізнесу та кафе, крім надання послуг із харчування тільки на відкритих, літніх майданчиках;
  • заборонити роботу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області;
  • заборонити проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів із кількістю учасників понад десять осіб;

При цьому проводити релігійні заходи, богослужіння дозволено тільки за дотримання карантинних норм.

Окрім того, ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області доручено провести перевірку роботи ринків і магазинів у всій області щодо дотримання карантину.

Читайте також:
У Дніпрі напали на журналістку, яка знімала сюжет про порушення карантину. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна