У Дніпрі напали на журналістку, яка знімала сюжет про порушення карантину. ВІДЕО

 

У Дніпрі на журналістку телеканалу “Відкритий” Христину Малікову напали в магазині, де вона знімала сюжет про роботу в умовах карантину.

Про це в четвер, 18 червня, повідомляється на сайті каналу.

Зазначається, що журналістка отримала редакційне завдання: зняти на відео роботу продуктових крамниць в умовах карантину. Найближче до студії “Відкритого” розташований магазин “Асорті”.

Христина зайшла в крамницю і, відрекомендувавшись журналісткою телеканалу, почала знімати на телефон порушення карантинних норм: не накрили готову продукцію, а продавець і відвідувачі були без засобів захисту.

Побачивши, що журналістка знімає магазин, продавчиня накинулася на журналістку з кулаками. Незабаром приєдналась і власниця “Асорті”.

У Христини Малікової забрали мобільний телефон і видалили зняте на нього відео. У журналістки залишилися садна.

“На моє запитання: “Чому ви без засобів захисту, якщо в країні карантин?” – продавчиня наділа маску і почала вести себе агресивно. Вибігла власниця магазину і почала бити мене по руках, щоб забрати телефон. Ще хтось вийшов з-за прилавка і схопив мене за комір. У підсумку у мене відібрали стільниковий. Потім господиня забігла в службове приміщення і видалила відео”, – розповіла журналістка.

Як повідомила прессекретарка Нацполіції Дніпропетровської області Аліна Стадник, зараз вирішується питання про внесення зафіксованого правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 171 Кримінального кодексу України.

“Слідство буде розбиратися в події”, – сказала вона.

Господиня магазину пояснила свою поведінку тим, що “Асорті” – приватне підприємство і знімати тут заборонено.

“Крім того, що господиня порушила закон про перешкоджання журналістській діяльності, у магазині порушили карантинні заходи. Власник продуктового повинна понести відповідальність за скоєне”, – сказав адвокат В’ячеслав Кошовий.

Читайте також:
Суд призупинив адмінпровадження щодо кавування Зеленського в Хмельницькому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна