ЗМІ назвали ім’я командира бойового корабля, якого СБУ спіймала на співпраці з росіянами

 

Командиром бойового корабля, якого контррозвідка СБУ викрила при спробі передати оборонні відомості спецслужбам РФ, є Анатолій Люлько із судна “Олександр Охрименко”, що порівняно недавно стало до лав Військово-Морських сил ЗСУ.

Ім’я військового назвало одеське видання “Думська” увечері у вівторок, 16 червня.

“Офіцер, про якого йдеться – командир аварійно-рятувального судна ВМСУ “Олександр Охрименко” капітан 2-го рангу Анатолій Люлько, який раніше командував малим розвідувальним кораблем “Переяслав”, – передає видання.

За інформацією ЗМІ, підозру військовому не оголошували, оскільки доказів зв’язків із російськими спецслужбами в СБУ немає, хоча паспорт РФ він дійсно оформив.

Як інформувала “Новинарня“, 16 червня військова контррозвідка Служби безпеки України заявила, що викрила командира бойового корабля при спробі передати оборонні відомості спецслужбам РФ.
Йдеться про інформацію у сфері бойової готовності Військово-морських сил ЗСУ.

Наразі військовослужбовця усунуто від займаної посади і скасовано допуск до державної таємниці.

Як відомо, аварійно-рятувальне судно “Олександр Охріменко” було передане до ВМС ЗС України Міністерством інфраструктури у серпні 2019 року, за рішенням міністра Володимира Омеляна. В березні 2020-го воно вперше вийшло в море як військове.

Читайте також:
ФСБ хотіла завербувати заступника командувача ВМС ЗСУ, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна