Міністерство Омеляна передало ВМСУ судно “Олександр Охріменко”

 

Для забезпечення ефективних дій Військово-морських сили ЗСУ у виключній економічній зоні та в зоні національних інтересів України Мінінфраструктури передало ВМС багатофункціональне аварійно-рятувальне судно “Олександр Охріменко”.

Про це 29 серпня повідомила пресслужба ВМС ЗС України.

Рішення про передачу судна було одним з останніх розпоряджень глави Мінінфраструктури Володимира Омеляна на посаді.

“Хочу подякувати [за передачу судна] міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну та його заступнику Юрію Лавренюку. Ця важлива для нас подія відбулася завдяки спільним зусиллям та кропіткій роботі командування ВМС, Адміністрації морських портів України та керівного складу Мінінфраструктури. Ми зробимо Військово-морські сили потужнішими, що дасть змогу надалі стояти на захисті морських рубежів, успішно захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави”, – сказав на церемонії передачі судна командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко.

29 серпня відбулося засідання майнової Комісії з розгляду питань стосовно розпорядження майном, а саме: передачі багатофункціонального аварійно-рятувального судна “Олександр Охрименко” зі сфери управління Міністерства інфраструктури до сфери управління Міністерства оборони.

За результатами засідання Комісія ухвалила позитивне рішення щодо передачі зазначеного судна до складу Військово-морських сил ЗСУ.

Передумовами передачі була гостра потреба у судні подібного класу для вирішення завдань морської оборони та забезпечення дій ВМС ЗСУ на морському напрямку у виключній економічній зоні та в зоні національних інтересів України.

За словами очільника пошуково-рятувальної служби Управління оперативного (бойового) забезпечення штабу командування ВМС ЗСУ капітана 1-го рангу Олексія Нестерова, відповідно до тактико-спеціальних характеристик і можливостей аварійно-рятувальне судно “Олександр Охрименко” може залучатися до пошуково-рятувального та протимінного забезпечення, проведення водолазних, гідрографічних, науково-дослідницьких та інших спеціальних робіт.

Читайте також:
Навчальні судна ВМС відбули у катерний похід морем із заходом в іноземні порти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна