Навчальні судна ВМС відбули у катерний похід морем із заходом в іноземні порти

 

У вівторок, 6 серпня, тактична група з трьох українських катерів — “Нова Каховка”, “Сміла” та “Чигирин” — розпочала катерний похід.

Про це повідомляє “АрміяInform”.

У складі екіпажів є близько 50 курсантів ІІ й V курсів Інституту ВМС, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, а також ІІ курсу Відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету “Одеська морська академія”.

Похід триватиме 17 діб, протягом яких навчальні катери відвідають іноземні порти — Гельджук (Туреччина), Констанца (Румунія) і Варна (Болгарія).

Також катерна група з курсантами на борту подолає не одну тисячу морських миль та пройде протоками Босфор і Дарданелли.

Для більшості учасників — це перший в житті навчальний вихід в море.

“Особливістю цьогорічного походу є те, що вперше спільно з курсантами-моряками у море вийдуть і курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, які після завершення навчання поповнять лави офіцерського корпусу українських ВМС. Морська практика є дуже важливою для всіх курсантів, особливо для тих, хто навчається на спеціальності озброєння та засоби навігації”, — зазначив заступник начальника Інституту ВМС, капітан 1-го рангу Ростислав Шаров.

За словами офіцера, курсанти під час походу мають опанувати всі вахти — рульовий, сигнальник, радіометрист тощо.

Також під час переходів морем курсанти відпрацьовуватимуть різноманітні корабельні бойові навчання.

Штурмани прокладатимуть курс, механіки нестимуть вахту у машинному відділені.

Майбутні офіцери тренуватимуться рятувати людей, які опинилися за бортом та у боротьбі за живучість корабля, буксирування та багатьох інших навчаннях та тренуваннях.

Крім того, планується проведення тренування з передачі вантажів на ходу та спільного маневрування у складі тактичної групи.

При цьому майбутні офіцери працюватимуть відповідно до стандартів НАТО зокрема, застосовуватимуть керівні документи та вимоги, за якими працюють кораблі країн Північноатлантичного альянсу.

Читайте також:
Море, небо, земля – три стихії Sea Breeze 2019. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна