Військові Молдови вирушили на парад у Москву літаком РФ

 

Молдова відправила 75 військовослужбовців до Москви для участі в параді перемоги, що пройде 24 червня у російській столиці.

Про це в неділю, 14 червня, повідомив президент Молдови Ігор Додон у фейсбуці.

“У Міжнародному аеропорту Кишинева відбулася церемонія проводів групи Роти почесної варти в Москву. 75 військовослужбовців елітного підрозділу Національної армії Республіки Молдова візьмуть участь у військовому параді, який відбудеться на Червоній площі 24 червня на честь 75-річчя перемоги над фашистською Німеччиною”, – написав Додон.

За військовослужбовцями до Кишинева прибув військово-транспортний літак ПКС Росії Іл-76.

За даними сайту Flightradar, російський літак вилетів до Кишинева з військового аеродрому Новоросійська і прибув, облетівши повітряний простір України.

З Кишинева літак вилетів в 01:33 14 червня, здійснив проміжну посадку на військовому аеродромі Новоросійська. О 07:54 військово-транспортний літак з молдовськими військовослужбовцями на борту здійснив посадку на військовому аеродромі “Чкаловський” під Москвою.

Нагадаємо, парад перемоги, який традиційно відбувається в Росії 9 травня, через пандемію COVID-19 перенесли на 24 червня.

Як інформувала “Новинарня“, президента України Володимира Зеленського не запросили на парад перемоги в Москві.

Читайте також:
У Молдові скасували заборону держчиновникам їздити у Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна