Путін назвав дату проведення параду перемоги в Москві

 

Президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив, що в цій державі парад на честь 75-річчя перемоги у Другій світовій війні відбудеться 24 червня 2020 року.

Про це у вівторок, 26 травня, інформує “Інтерфакс”.

Путін також повідомив, що акція “Безсмертний полк” і Військово-морський парад пройдуть в Росії 26 липня.

Водночас він наголосив, що акцію можуть перенести ще на місяць, якщо епідемічна ситуація в країні не стабілізується.

Як інформувала “Новинарня“, на початку квітня російські ЗМІ повідомляли, що в Кремлі розглядають сценарій проведення параду восени, в такому випадку заходи можуть відбутися з глядачами.

У міноборони РФ неодноразово заявляли, що підготовка до параду триває. З кінця березня на полігоні “Алабіно”, де була створена копія Червоної площі, відбувалися тренування.

Водночас оргкомітет святкування попросив уряд РФ не залучати до святкування людей літнього віку, ветеранів, адже старші люди найбільш вразливі до COVID-19.
Російські ветеранські організації направили президентові Путіну звернення з проханням перенести парад у Москві з 9 травня у зв’язку з пандемією коронавірусу.
12 квітня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що відкладений парад на честь 75-ї річниці завершення Другої світової війни відбудеться в Москві у будь-якому випадку.

Як відомо, Кремль запрошував на військовий парад 9 травня багатьох світових лідерів. Попередню згоду приїхати на свято давав президент Франції Еммануель Макрон.

Читайте також:
У Білорусі відбулися святкові заходи за участю тисяч глядачів, які опозиція назвала “парадом смерті”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна