У будь-якому випадку парад Перемоги відбудеться, – Кремль

 

Парад у Москві з нагоди 75-річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні відбудеться в будь-якому випадку, 9 травня чи пізніше, незважаючи на епідемію коронавірусу в Росії.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі російського Першого каналу, повідомляє “Інтерфакс”.

“Я можу сказати лише одне: ні в кого не має бути сумніву, що парад перемоги та святкування Дня перемоги відбудеться  – я не знаю, буде це 9 травня чи пізніше, – але воно буде обов’язково”, – заявив Пєсков.

У міноборони РФ неодноразово заявляли, що підготовка до параду продовжується. З кінця березня на  полігоні “Алабіно”, де була створена копія Червоної площі, тривають тренування. В кінці квітня зазвичай всю техніку перевозять до Москви.
Водночас оргкомітет святкування попросив уряд РФ не залучати до святкування людей літнього віку, ветеранів, адже старші люди найбільш вразливі щодо COVID-19.

За  даними російського видання Znak, святкування Дня перемоги в РФ у 2020 році через епідемію коронавірусу хочуть перенести з 9 травня на 24 червня. Інформагентство РБК називало можливою датою святкування 3 вересня.

Як відомо, Кремль запрошував на військовий парад 9 травня багатьох світових лідерів. Попередню згоду приїхати на свято давав президент Франції Еммануель Макрон.

Станом на день 12 квітня в Росії офіційно зафіксовано 15,8 тис. випадків захворювання на коронавірусну хворобу, померли 130 людей.

Читайте також:
У зв’язку з епідемією в ОРДЛО припинили вивозити людей у Ростовську область для отримання паспортів РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна