У Молдові скасували заборону держчиновникам їздити у Росію

 

Президент Молдови Ігор Додон заявив про скасування заборони на поїздки державних чиновників у Російську Федерацію.

Про це він заявив в ефірі одного з молдовських телеканалів 26 липня.

“Нам вдалося відновити відносини з нашими зовнішніми партнерами, як на Заході, так і на Сході. Продовжено Програму співробітництва з МВФ, розблоковано фінансування з боку Євросоюзу, продовжено преференції торговельних відносин з РФ, почала роботу міжурядова комісія, знято обмеження на поїздки в РФ представників уряду і парламенту для обговорення двосторонніх питань”, – зазначив Додон.

Президент Молдови нагадав при цьому, що попередній уряд на чолі з Павлом Філіпом офіційно заборонив молдовським високопосадовцям відвідувати Російську Федерацію.

Раніше Додон припустив, що найближчим часом відбудеться і візит очільниці уряду країни Майї Санду в Москву. Сама прем’єрміністрка підтвердила факт отримання запрошення від глави російського уряду Дмитра Медведєва, проте про точну дату візиту поки що нічого не повідомляється.

Нагадаємо, нещодавно Конституційний суд Молдови подав у відставку повним складом.

Читайте також:
Україна братиме активну участь упроцесі перемовин щодо Придністров’я, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна