Україна братиме активну участь упроцесі перемовин щодо Придністров’я, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський розраховує, що новий молдовський уряд продовжуватиме підтримувати суверенітет України і запевнив зі свого боку підтримку територіальної цілісності Молдови.

Про це він заявив під час спільної з прем’єрміністром Молдови Майєю Санду пресконференції у четвер, 11 липня, повідомляє “Укрінформ”.

“Уряд і парламент Молдови завжди підтримували суверенітет і територіальну цілісність України, сподіваємося, що новопризначений уряд Молдови продовжить це робити”, — сказав Зеленський.

При цьому він запевнив, що Україна і продовжить надавати всеохопну підтримку територіальній цілісності Молдови й братиме “активну участь у переговорному процесі з придністровського урегулювання”.

За словами президента, у питанні захисту суверенітету України та Молдови і безпеки в регіоні українська і молдовська сторони єдині.

“Україна та Молдова об’єднані одним спільним бажанням, щоб на наших територіях не було російських військ. Також ми не дозволимо нав’язувати нам будь-які плани з так званої федералізації”, — підкреслив Володимир Зеленський.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше Зеленський і Санду обговорили перспективи об’єднання енергосистем країн з Європою.

Читайте також:
На Вінниччині посилюють 200 км кордону із невизнаним Придністров’ям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна