У Німеччині спецслужби візьмуть під нагляд осередок ультраправих із AfD

 

Німецькі спецслужби візьмуть під нагляд регіональний осередок партії “Альтернатива для Німеччини” (Alternative für Deutschland) у Бранденбурзі.

Як інформує “Європейська правда” в понеділок, 15 червня, про це повідомили у міністерстві внутрішніх справ.

Таке рішення прийняли після того, як AfD у цьому місті проголосувала за збереження Андреаса Альбіца на посаді лідера регіонального осередку, незважаючи на те, що його виключили з лав національної партії.

Перед цим лідери AfD проголосували за виключення Кальбіца з лав партії у зв’язку з його членством у правій екстремістській групі “Німецька молодь, віддана Батьківщині” (Heimattreue Deutsche Jugende), яка наразі заборонена – вступаючи до партії у 2013 році, він не повідомив про це.

Водночас у бранденбурзькому осередку з рішенням не погодилися і навіть змінили місцеві статути, аби Кальбіц міг лишитися членом партії.

Політик зараз оскаржує рішення лідерів AfD у суді, стверджуючи, що не був членом зазначеної молодіжної організації.

Як інформувала “Новинарня“, у лютому представники німецької правопопулістської партії “Альтернатива для Німеччини” приїжджали до окупованого Луганська, де брали участь в заході угруповання “ЛНР”.

Читайте також:
Німеччина має розглянути вихід з ЄС, якщо він повністю не зміниться до 2024-го, — AfD

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна