У Міжнародному напівмарафоні до річниці Сухопутних військ США кращими стали українські курсанти

 

У Міжнародному напівмарафоні, участь у якому взяли близько сотні військовослужбовців Збройних сил США, України, Канади, Данії та Литви з нагоди 245-ї річниці Сухопутних військ Збройних сил США, кращими стали військовослужбовці Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Назарій Чапля та Марія Білинська. 

Захід відбувся в неділю, 14 червня, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Зазначається, що забіг проходив у два етапи групами не більше 50 осіб – дотримуючись карантинних вимог.

Дистанція напівмарафону складає 21 кілометр. Численна група учасників змагань долала дистанцію пішки із військовими наплічниками вагою понад 10 кілограмів.

“За результатами змагань, кращим в абсолютній першості серед чоловіків став курсант Національної академії сухопутних військ Назарій Чапля, серед жінок – курсантка вишу Марія Білинська“, – повідомили в пресслужбі академії.

У віковій категорії від 18 до 29 років найшвидшим серед представників чоловічої статі став курсант Сергій Рузак, жіночої – курсант Альона Русанова.

Найсильнішим напівмарафонцем у віковій категорії “30-39 років” серед чоловіків визнано заступника начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту підполковника Андрія Арабського, а серед жінок – представницю ЗС США Ешлі Мілс.

У віковій групі від 40 до 49 років рівних не було також військовослужбовцю армії США першому сержанту Волтеру Симонсу. До слова, третім у цій категорії подолав напівмарафонську дистанцію начальник факультету бойового застосування військ Національної академії полковник Олександр Тимощук.

А серед найстарших учасників, віком понад 50 років найспритнішим став сержант-майор ЗС США Дуг Лафреддо.

Медалі, кубки та дипломи переможців Міжнародного напівмарафону вручили начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук та командир Багатонаціональної тренувальної місії полковник Збройних сил США Джон Оуклі.

Читайте також:
Українська збірна військових-учасників бойових дій перемогла на чемпіонаті Європи з футболу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна