“Євросолідарність” заявила про незаконне стеження за Порошенком. І вимагає порушити справу

 

Народні депутати від “Європейської солідарності” у п’ятницю, 12 червня, подали в офіс генпрокурора заяву про незаконне стеження за п’ятим президентом України, лідером партії Петром Порошенком.

Як передає “Новинарня“, біля входу до будівлі офісу генпрокурора депутат Ростислав Павленко в коментарі журналістам нагадав, що під час виборів 2019 року поліція одразу порушила кримінальне провадження, коли Володимирові Зеленському здалося, що за ним стежать.

З його словами, сьогодні також мають відкрити кримінальну справу – через стеження за опозиційним діячем.

Раніше про стеження за Петром Порошенком на брифінгу в Києві заявив співголова фракції “Європейська солідарність” Артур Герасимов.

Він оприлюднив фотографії автомобілів з відсутніми в базі номерними знаками, зафіксованих поблизу помешкання Порошенка.

Герасимов зазначив, що “Європейська солідарність” вимагає від президента Володимира Зеленського відповіді на запитання, хто і з якою метою санкціонує незаконні стеження за лідером партії, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Учора неподалік від його дому були зафіксовані невідомі автомобілі марки Toyota та Volkswagen і мікроавтобус Volkswagen, у яких перебували невідомі люди, які відмовилися назватися. А щодо номерів, які були на цих машинах, то їх в природі не існує. І в базі номерів – немає. Це свідчить тільки про одне: йдеться про номери прикриття, і підтверджує той факт, що за Петром Порошенком ведеться незаконне стеження”, – зазначив Герасимов.

Він наголосив, що порушення закону стосовно лідера “Європейської солідарності” стали системними.

“І порушення політично вмотивованих справ правоохоронними органами, і незаконні спроби вручення підозр, які ви бачили цього тижня, і незаконне стеження, про яке ми зараз говоримо. І незаконне прослуховування телефонів лідерів опозиції”, – сказав Герасимов.

На його думку, питання незаконної діяльності силовиків набагато ширше, ніж переслідування Порошенка.

“Позавчора – незаконна спроба вручати підозру п’ятому президенту України. Після того ви всі бачили вручення підозри патріоту України Стерненку. Ви бачите, що робиться у справі Шеремета, ви бачили незаконне стеження так само за Національним музеєм Гончара і його керівництвом. Ви бачили обшуки сьогодні вранці у ексміністра інфраструктури Омеляна. Виникає дуже стійка думка, що всі, хто критикує владу, сьогодні отримують миттєву реакцію правоохоронних органів”, – наголосив політик.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР за дорученням генпрокурорки Ірини Венедіктової оголосило про підозру Петрові Порошенку.

Читайте також:
Під тиском влади лікарі у Волновасі відмовилася від благодійних костюмів Порошенка, – “ЄС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна