Під тиском влади лікарі у Волновасі відмовилася від благодійних костюмів Порошенка, – “ЄС”

 

Лікарі районної лікарні в місті Волноваха Донецької області відмовилися від захисних костюмів під тиском з боку райдержадміністрації.

Про це в коментарі каналу “Прямий” розповів народний депутат, співголова фракції “Європейська солідарність” Артур Герасимов.

“Сталася нечувана ситуація. Опорна лікарня для боротьби з коронавірусом, у якій є підтверджені випадки COVID-19, відмовилась приймати високоякісні, сертифіковані захисні костюми від благодійного фонду Петра Порошенка. І це дивно, адже саме ця лікарня написала звернення до Фонду з проханням захистити лікарів. Тому що це не політика, сьогодні всі мають об’єднуватися, щоб захистити медиків, які знаходяться на другій передовій – боротьби з вірусом”, – зазначив нардеп.

“Але після того, як про звернення стало відомо райадміністрації пана Зеленського, вона натиснула на керівництво лікарні, яке відмовилося приймати захист лікарів”, – розповів Герасимов.

“Сьогодні ми бачимо, що адміністраціям Зеленського начхати на медиків. Так само, як начхати на лікарів і пану Зеленському.
Ми пам’ятаємо ситуацію зі страхуванням лікарів, із 300% доплати. І зараз ми на власні очі побачили те, що нас шокувало. Колектив і керівник лікарні звернулися, але після тиску РДА Зеленського сьогодні відсутнє все керівництво лікарні й костюми не можуть бути передані”, – сказав Герасимов.

Народний депутат від Блоку Порошенка VIII скликання Олександр Черненко нагадав, що в ситуації, коли держава не здатна оперативно забезпечити лікарів належним захистом, на допомогу приходять відповідальний бізнес і волонтери. Зокрема, Фонд Порошенка купив 130 тисяч захисних костюмів і розвозить по лікарням.
Натомість “лікарі відмовляються від можливості себе захистити, бо так захотів районний начальник. А районні начальники завжди тонко відчувають настрої начальників вище по вертикалі… Адмінресурс лишився в минулому? Поїдтьте у Волноваху і спитайте. І це ще місцеві вибори не почалися”, – зазначив колишній голова Комітету виборців України.

Читайте також:
У Хмельницькому Зеленський фотографувався з лікарями, одягнутими в костюми від Фонду Порошенка

І знову волонтери замість держави. Як фонд “Пацієнти України” забезпечує захист для медиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна