Порошенко пригнав другий літак із костюмами для лікарів. І вимагає ухвалити закони

 

Увечері 30 квітня в аеропорт “Бориспіль” прибув літак “Узбецьких авіаліній” із другою партією захисних медичних костюмів, придбаних коштом Петра Порошенка в Південній Кореї.

Із 1 травня цей вантаж роз’їжджається по лікарнях України.

“Друга партія – 42,5 тисячі захисних костюмів для медичних працівників – прибула з Сеула до Києва. Костюми, куплені Фондом Порошенка та компанією “Рошен”, безкоштовно передаються у лікарні по всій Україні”, – інформує пресслужба партії “Європейська солідарність”.

Зазначається, що у двох партіях із Південної Кореї вже доставлено 85 тисяч костюмів. Загалом фонд і компанія Порошенка закупили 130 тисяч захисних костюмів, тобто очікується транспортування третьої партії.

Крім того, в лікарні надійшли 30 тисяч медичних комбінезонів виробництва Китаю.

“Лікарі потребують нашого захисту. Ми це робимо, на жаль, поки без будь-якої допомоги держави. Але ми не тягнемо ковдру на себе. Ми готові взаємодіяти з усіма зацікавленими особами: державою, урядом, громадськими організаціями, політичними організаціями, меценатами для того, щоб зупинити розповсюдження цієї пандемії і захистити лікарів», – наголосив лідер партії “Європейська солідарність”, п’ятий президент України Петро Порошенко.

Він заявив, що “ЄС” вимагає від парламенту ухвалити підготовлені нею законопроєкти №3376 про страхування медпрацівників та №3380 про запровадження масового тестування. Для цього фракція “Євросолідарності” отримала підписні листи та почала збирати депутатські підписи за проведення позачергової сесії, на якій мають бути розглянуті ці питання.

Порошенко зазначив, що станом на вечір четверга підписи для проведення позачергової сесії дали всі фракції та депутатські групи, окрім “Слуги народу”.

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок п’ятниці, 1 травня, в Україні хворобу COVID-19 підтверджено у 2154 медиків. Таким чином, кожен п’ятий інфікований в Україні – медик. Потребують госпіталізації 369 медиків, 10 – на апаратах штучної вентиляції легенів. За минулу добу заразився 91 медпрацівник.

Читайте також:
Поставка захисних костюмів МОЗ для медиків затримується більш як на 10 днів, – Устінова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна