Поставка захисних костюмів МОЗ для медиків затримується більш як на 10 днів, – Устінова

 

Постачання захисних костюмів для медиків, закуплених МОЗ України в Китаї за удвічі вищою ціною від звичайно, затримується більше ніж на десять днів.

Про це заявила член Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова (фракція “Голос”).

“Договір було укладено 17 квітня вночі, й костюми мали поставити до 1 травня. Сьогодні 1 травня – костюмів немає, і їх не буде. Компанія-дистриб’ютор “Меддів” (Meddiv) написала листа на Міністерство охорони здоров’я і повідомила, що не може своєчасно поставити костюми, посилаючись на форс-мажорні обставини в Китаї”, – сказала депутатка в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” у п’ятницю, 1 травня.

За словами Устінової, компанія “Меддів” говорить про десятиденну затримку в постачанні захисних костюмів, однак з листа компанії-виробника випливає, що, найімовірніше, період затримки буде “набагато більший, ніж десять днів, тому що в Китаї з 1 по 5 травня – свята”.

Депутатка нагадала, що Міністерство охорони здоров’я закупило для медиків 70 тисяч захисних костюмів китайського виробництва на 35 млн грн.

“Міністерство охорони здоров’я закупило костюми вдвічі дорожче, ніж їх купує будь-хто в Україні, починаючи від волонтерів та закінчуючи державним підприємством “Медичні закупівлі”, яке готове було купувати костюми в українського виробника вдвічі дешевше”, – зазначила Олександра Устінова.

За її словами, вартість одного захисного костюма, купленого МОЗ у Китаї – 488 грн, тоді як аналогічний костюм українського виробництва волонтери можуть купити за 215 грн, а державне підприємство – за 245 грн.

Устінова нагадала, що щодня в Україні понад 60 медиків інфікуються COVID-19.

“На кого працюють керівники МОЗ? … Коли я бачу, що щодня 68 медиків, громадян України, інфікуються COVID-19, тому що в них немає захисту, мені здається, що ці люди працюють не на Україну…” – зазначила депутатка.

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок п’ятниці, 1 травня, в Україні хворобу COVID-19 підтверджено у 2154 медиків. Таким чином, кожен п’ятий інфікований в Україні – медик. Потребують госпіталізації 369 медиків, 10 – на апаратах штучної вентиляції легенів. За минулу добу заразився 91 медпрацівник.

Читайте також:
Захисні костюми для медиків, закуплені Фондом Порошенка, в Україну з Кореї привіз узбецький літак

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна