“До медиків звертається все більше людей”: Кличко попередив, що в Києві можуть знову посилити карантин

 

У Києві можуть повернути частину карантинних обмежень, які пом’якшили раніше, – у разі, якщо показник захворюваності підвищиться.

Про це попередив міський голова Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу в п’ятницю, 12 червня.

“Якщо показник захворюваності сягне в місті 24 хворих на 100 тисяч людей, Київ буде змушений повернути частину обмежень. Сьогодні цей показник становить 16 людей на 100 тисяч населення”, – зазначив Кличко.

За його словами, якщо обмежувальні заходи буде відновлено, це стосуватиметься передусім місць великого скупчення людей. Тобто знову закриються великі магазини й торговельні центри, ринки, дитячі садочки та інші установи, де існує велика ймовірність зараження.

Також мер звернувся до правоохоронних органів з проханням суворіше контролювати, чи дотримуються умов карантину та протиепідемічних обмежень підприємства, організації й безпосередньо громадяни.

“Бо багато людей не дотримуються навіть елементарних правил. Не носять маски, не тримають дистанцію, усіляко ігнорують загрозу. А потім будуть питати, а що ви зробили, аби ситуація не погіршувалася!” – наголосив Віталій Кличко.

Він повідомив, що за попередню добу інфікування коронавірусом підтвердилося ще у 95 мешканців столиці, зокрема у дев’ятьох дітей (у тому числі в немовляти) та 16 медичних працівників. Один хворий із діагнозом COVID-19 помер. Водночас 79 людей за минулу добу від цієї хвороби одужали.

Загалом станом на ранок 12 червня у Києві було зафіксовано 3766 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з них 1132 людини вже одужали.

При цьому показник тестування на коронавірусну інфекцію у столиці – найвищий в Україні. За норми не менше 12 тестів у Києві проводять понад 72 тестування на 100 тисяч населення.

Кличко наголосив, що кількість тестів зростає, адже “все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легенів”.

Як писала “Новинарня“, станом на 12 червня в Україні за весь час епідемії коронавірус було діагностовано у 29 753 осіб, із них 13 567 одужали, 870 – померли.

Таким чином, на цей час хворіють на COVID-19 загалом 15 316 людей. Упродовж попередньої доби було діагностовано 683 нових випадки захворюваності.

Читайте також:
У Києві коронавірус виявили в 35 супермаркетах, серед уражених – працівники ресторанів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна