У Києві коронавірус виявили в 35 супермаркетах, серед уражених – працівники ресторанів

 

У Києві виявили випадки коронавірусу серед персоналу ресторанів. Загалом вірус зафіксували у 35 столичних закладах торгівлі харчовими продуктами.

Про це повідомив голова Держспоживслужби у місті Києві Олег Рубан у коментарі “РБК-Україна”.

За його словами, до таких закладів відносяться не тільки ресторани.

“Щодо ресторанів – є випадки серед персоналу. Загалом це 35 суб’єктів – оператори ринку, які здійснюють обіг харчових продуктів. Сюди відносяться і магазини, і супермаркети, і ресторани”, – пояснив Рубан.

Станом на сьогодні, половина з них припинила свою діяльність. Деякі повністю, деякі частково.

Рубан також розповів, що під час перевірок столичних закладів фахівці Держспоживслужби фіксують десятки порушень карантинних вимог.

“Щодня проводяться моніторингові візити по всіх закладах у відповідь на скарги відвідувачів, які надходять на гарячу лінію. Щодня мобільними групами складається 50-70 протоколів”, – зазначив чиновник.

Як інформувала “Новинарня“, станом на 11 червня в Україні зафіксували рекорд діагностованих випадків коронавірусу за добу – 689.

У Києві на цей день +91 новий хворий, померли 4 людини, одужали – 68.

Усього в столиці станом на 11 червня – 3671 діагностований випадок (з початку епідемії), 84 летальних, 1053 вилікуваних. Відтак активних випадків наразі 2534.

Читайте також:
До виходу з карантину не готові 9 регіонів України, – МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна