Питання подачі води в Крим на порядку денному не стоїть, – Шмигаль

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що питання відновлення водопостачання через Північно-Кримський канал на порядку денному наразі не стоїть.

Про це він сказав у четвер, 11 червня, під час пресконференції на тему “100 днів уряду”.

“Відновлення постачання через Кримський канал сьогодні на порядку денному не стоїть, і це не є предметом якогось торгу, скажімо так”, – наголосив Шмигаль.

Він підкреслив, що наразі вода у Крим не подається і “фізично не може туди податися”.

Водночас глава українського уряду наголосив, що Росія як держава-окупант “не завжди” виконує вимоги відповідної міжнародної конвенції стосовно людей, які мешкають в анексованому Криму.

Разом з тим президент американського фонду “Джеймстаун” Глен Говард також зазначав, що посушливе літо в Криму може спонукати Російську Федерацію перейти до активних дій у Херсонській області, щоб отримати контроль над Північно-Кримським каналом.

Як інформувала “Новинарня“, на території Херсонської та Миколаївської областей військові та правоохоронці посилили охорону об’єктів критичної інфраструктури через загрозу можливого вторгнення Російської Федерації.

Читайте також:
На межі з Кримом викрали українського десантника Євгена Добринського, він у руках спецслужб РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна