На межі з Кримом викрали українського десантника Євгена Добринського, він у руках спецслужб РФ

 

30 травня поблизу півострова Чонгар на адміністративному кордоні з окупованою автономною республікою Кримом був викрадений росіянами український десантник Євген Добринський.

Про версію викрадення першою повідомила Військова служба правопорядку ЗСУ.

“30 травня близько п’ятої години ранку, в районі півострова Чонгар, під час несення служби на спостережному посту було виявлено відсутність військовослужбовця одного із підрозділів Збройних Сил України.
З моменту зникнення військовослужбовця відразу розпочалися пошукові заходи, однак вони не дали результатів.
Військовослужбовець на телефонні дзвінки не відповідає, місцезнаходження його не відоме.
За попередньою інформацією, військовослужбовця під час несення служби було викрадено. Неподалік спостережного посту були виявлені сліди боротьби з невідомими особами”, – розповіли у ВСП.

31 травня начальник служби зі зв’язків із громадськістю Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ Валентин Шевченко в коментарі виданню “Крим.Реалії” підтвердив, що зник Євген Добринський – військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади.

За словами речника, місце несення служби Добринського, якого ймовірно викрали, розташоване від межі анексованого Криму приблизно за тисячу метрів.

Журналіст Юрій Бутусов оприлюднив інформацію про те, що Добринський перебуває в руках співробітників російських спецслужб, які “телефонували в батальйон”.

“Він перебуває на окупованій Росією території в Криму… Приблизно о 10:00 представник російських спецслужб зателефонував у батальйон, уточнювали особисті дані солдата. Очевидно, противник оформлятиме Добринського як такого, що порушив кордон РФ”, – написав Бутусов у фейсбуці.

Зазначається, що Євген Добринський – старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, а його викрадення відбулося на спостережному пункті “Берлога” поблизу залізничного мосту на лінії контролю з Кримом.

За словами Бутусова, в ніч на 30 травня Добринський нібито перебував на посту сам і без зброї.

При цьому “ймовірність добровільного переходу Добринського на бік противника відсутня”.

Однак у Командуванні Десантно-штурмових військ заперечили інформацію про відсутність зброї в армійця 95 одшбр на передовому посту.

“Наголошуємо, що особовий склад, який задіяний до несення служби в даному районі, має при собі зброю, боєприпаси та засоби радіозв’язку. На спостережних постах чергує кілька військовослужбовців. Амуніція та зброя зниклого військовослужбовця – в наявності.
Решта обставин та деталей з’ясовуються, тривають слідчі (розшукові) дії співробітниками правоохоронних органів”, – заявили в пресслужбі ДШВ вдень 31 травня.

У Командуванні ДШБ підтвердили, що військовий міг бути викрадений та що неподалік від місця події виявлені сліди боротьби.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що на межі з Кримом ФСБшники схопили українського прикордонника і схиляли до шпигунства.

Читайте також:
Представник Росії в ОБСЄ намагався перервати виступ про Крим, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна