Ткаченко не підтримує заборони фільмів з акторами, проти яких введено санкції

 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що заборона в’їзду в Україну актора-іноземця не може одночасно бути підставою для того, щоби забороняти фільми з його участю.

Про це він заявив у понеділок, 8 червня, в ефірі одного з телеканалів, коментуючи виключення із санкційних списків російського актора Федора Добронравова, пише “Інтерфакс-Україна”.

“По-перше, я вважаю, що і санкції були введені необґрунтовано. По-друге, варто розрізняти. Є заборона в’їзду. Яким чином заборона в’їзду може стосуватися аудіовізуального продукту? Я багато разів питав це у керівників минулої влади… На мій погляд, одна справа, коли є порушена кримінальна справа проти когось, наприклад, Охлобистіна, Пореченкова, тоді це має стосуватися так званих “чорних списків”. Інша справа, коли автоматом всі ці люди заносяться в “чорні списки”, і сотні годин аудіовізуального продукту, в тому числі фільм Романа Балаяна, кладуться на полицю”, – сказав міністр культури України.

Він вважає, що з цим питанням необхідно розібратися, аби внесення в такі “чорні списки” було прозорим і зрозумілим.

Нагадаємо, у червні 2019 року російського актора із серіалу “Свати” Федора Добронравова виключили з переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, хоча він підтримує анексію Криму й незаконно відвідував окупований РФ півострів.

Добронравова внесли до переліку іноземних артистів, які загрожують безпеці України і яким заборонений в’їзд, у листопаді 2017 року.

26 березня 2019 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною заборону на в’їзд в Україну Добронравову і анулював заборону на показ деяких фільмів з його участю, зокрема серіал “Свати”.
Суд також визнав протиправним звернення СБУ до Міністерства культури про внесення Добронравова в “Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці” і скасував накази Мінкульту і Державного агентства з питань кіно про заборону розповсюдження і демонстрації певних фільмів за участю Добронравова.

За даними ЗМІ, скасувати заборону на в’їзд в Україну Добронравову допоміг уповноважений представник Володимира Зеленського на виборах президента, адвокат Сергій Кальченко.

Зйомками телесеріалу “Свати” займалася студія “Квартал 95”. Один із засновників студії є Володимир Зеленський.

Читайте також:
Рада призначила Ткаченка міністром культури та інформаційної політики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна