Новий міністр культури Ткаченко прокоментував приватну співпрацю з Росією в серіальному виробництві

 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що вкладати бюджетні кошти у спільне виробництво серіалів з росіянами не можна, але приватні ініціативи назвав “економікою”.

Про це урядовець заявив в ефірі телеканалу UA: Перший, передає “НВ”.

“Щодо теми серіалів… Я хотів би зазначити, що в цьому випадку йдеться не тільки про мову, але також і про економіку. Я був продюсером серіалів, і напевно один з небагатьох, хто зупинив співпрацю з росіянами після 2014 року. Це мій особистий вибір як приватного підприємця. Якщо мова йде про державні кошти, то вкладати їх у спільне виробництво з росіянами не можна, поки у нас є країна-агресор”, – заявив міністр.

Водночас Ткаченко заявив, що приватні ініціативи зі співробітництва з росіянами – це “економіка”.

“Якщо цей серіал продається в Росію, таких фактів дуже багато, то це дозволяє взяти більше коштів для зйомок в Україні, з українськими акторами, українськими режисерами, українськими сервісами”, – сказав урядовець.

Нагадаємо, нещодавно Ткаченко заявив, що не підтримує заборони фільмів з акторами, проти яких введено санкції.

Як інформувала “Новинарня“, ветерани АТО презентували серіал про війну “Точка нуль”.

Читайте також:
YouTube розблокував російський фільм про штурм Донецького аеропорту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна