Внутрішня безпека поліції викрила у своїх лавах півтори тисячі порушень закону за півтора року, – Аваков

 

За останні півтора року внутрішня безпека Нацполіції забезпечила відкриття понад тисячі кримінальних проваджень відносно поліцейських, у яких повідомлено майже 500 підозри. Звільнено з НП 178 осіб.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час звіту у Верховній Раді в п’ятницю, 5 червня.

“На жаль, як я вже казав, поліція є відображенням суспільства з усіма його особливостями. Але ми системно боремося за якість особливого складу поліції, у тому числі жорсткими методами діяльності внутрішньої безпеки.

За 2019-2020 роки за матеріалами Департаменту внутрішньої безпеки:

  • розпочато 1037 кримінальних проваджень відносно поліцейських, у яких повідомлено 482 підозри. Це майже 2 кримінальні провадження та 1 підозра на день;
  • складено 1206 адміністративних протоколів відносно поліцейських за порушення антикорупційного законодавства – 2,5 протоколи щоденно;
  • проведено 4622 цільові перевірки, за результатами яких 2724 особи притягнуто до дисциплінарної відповідальності – нажаль, щоденно п’ять-шість поліцейських отримують покарання;
  • звільнено 178 осіб – кожного тижня звільняється по негативним мотивам 2-3 працівники поліції.

Підкреслюю, що саме за матеріалами Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції Державним бюро розслідувань відкриваються до 90 відсотків проваджень відносно правоохоронців“, – сказав Аваков.

Він відмовився вибачатися за злочини поліції, натомість заявив: “…Не можна забувати, що в поліції працюють десятки тисяч поліцейських, які вірно служать Україні, захищають Закон, розкривають злочини і виконують бойові завдання в зоні ООС, ризикуючи життям і здоров’ям. Тому я звертаюся до вас із закликом не звинувачувати огульно весь 130-тисячний колектив через декілька негідників. Переважна більшість поліцейських – гідні люди, вірні присязі”.

У цьому контексті глава МВС згадав загибель 21 травня від ворожої міни під селом Трьохізбенка Луганської області командира батальйону поліції “Луганськ-1” Сергія Губанова.

Читайте також:
Аваков: Слідчі дії в усіх підрозділах поліції фіксуватимуть на відео

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна