Аваков: Слідчі дії в усіх підрозділах поліції фіксуватимуть на відео

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про нові  функції інспекції з особового складу Нацполіції, які вирішили запровадити після побиття і зґвалтування жінки у поліцейському відділку в Кагарлику на Київщині.

Як передає “Новинарня“, про це він заявив у п’ятницю, 5 червня, під час години запитань до уряду.

“За підсумками аналізу цього інциденту та сумісного засідання із комітетом Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності прийняли певні рішення,  зокрема щодо введення додаткових функцій інспекції з особового складу Нацполіції”, – наголосив Аваков.

За його словами, в усіх підрозділах поліції буде запроваджена повна відеофіксація слідчих дій Custody Records, а кадровий склад інспекції переглянуть.

“Буде підвищено заробітну плату та матеріально-технічне забезпечення інспекції – автомобілі для перевірок, засоби фіксації порушень, їй нададуть право перевіряти будь-які підрозділи, служби, окремих працівників на роботі в будь-який час доби. Також при професійному відборі кандидатів на службу в поліцію проводитимуть додаткове психологічне обстеження за новітніми методиками щодо виявлення прихованих ознак агресивності та девіантності поведінки”, – зазначив урядовець.

Очільник МВС повідомив, що також запобіжником від свавілля “брудних поліцейських” є ефективна робота внутрішньої безпеки.

“На жаль, поліція є відображенням суспільства із усіма його особливостями. Але ми системно боремося за якість особливого складу поліції, у тому числі жорсткими методами діяльності внутрішній безпеки”, – сказав Аваков.

Читайте також:
За понад шість років на посаді Аваков лише тричі відвідав профільний комітет Ради, – “Чесно”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна