До чергового послаблення карантину не готові Київ і вісім областей, – МОЗ

 

Станом на 4 червня до наступного етапу послаблення карантинних заходів не готові вісім областей та місто Київ.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Критеріям, які є визначальними для чергового зняття низки протиепідемічних обмежень, не відповідають, окрім столиці, також Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

Цими критеріями є:

  1. інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів), яка має становити менше 12 випадків на 100 тисяч населення;
  2. завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, яка має бути меншою за 50%;
  3. охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності — тобто середня кількість тестувань методами ПЛР та ІФА упродовж 7 останніх днів має перевищувати 12 тестів на 100 тисяч населення.

За даними опублікованої на сайті МОЗ таблиці з даними аналізу епідемічної ситуації на 4 червня, статистика по регіонах є такою:

У Києві та п’яти областях вказаним критеріям не відповідає інцидентність. Так, у столиці за попередні сім днів зафіксовано 14,05 випадку інфікування на 100 тисяч мешканців, у Волинській області – 13,09, у Житомирській – 13,25, у Львівській – 16,01, у Рівненській – 27,50, у Чернівецькій – 31,07.

Ще три регіони не відповідають необхідним критеріям за показником тестування: так, на Дніпропетровщині замість необхідних “понад 12” він становить 10,25 тесту на 100 тисяч населення, у Донецькій області – 9 тестів на 100 тисяч мешканців, у Луганській – 11,91.

МОЗ назвало причину зростання кількості заражених COVID-19 в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна