МОЗ назвав причину зростання кількості заражених COVID-19 в Україні

 

Кількість заражених коронавірусом в Україні зростає через недотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Також причиною є послаблення карантинних обмежень.

Про це заявив на брифінгу в четвер, 4 червня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, у разі недотримання рекомендацій міністерства, збільшується ризик уражених коронавірусом.

“Дійсно, за зняттям карантинних обмежень (стоїть збільшення кількості інфікованих, – ред.), але з іншого боку треба дотримуватись рекомендацій МОЗ”, – цитує міністра “РБК-Україна”.

Степанов додав, що не виключає посилення карантину.

“Для нас дуже важливо саме дотримання тих рекомендацій, які дає МОЗ, щоб ми не потребували введення посилення”, – заявив Степанов на брифінгу.

Він наголосив, що МОЗ, зокрема, рекомендує користуватися засобами індивідуального захисту, антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції.

“Усі ці заходи розроблені провідними фахівцями нашої країни, епідеміологи та інфекціоністами. Для того, щоб знижувати ризик інфікування, унеможливлювати інфікування, їх треба дотримуватися. В іншому випадку ми можемо спостерігати збільшення кількості захворівших і, як наслідок, звичайно, МОЗ буде рекомендувати введення якихось додаткових заходів”, – цитує урядовця “Радіо Свобода”.

Як інформувала “Новинарня“, у четвер, 4 червня, за даними центру громадського злоров’я МОЗ, в Українеі зафіксували найбільше нових хворих за день з початку епідемії – 588 нових випадків.

Читайте також:
“Кава без притягнення”: Зеленський із почтом показово порушив карантин у Хмельницькому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна