Рейтинг “найчистіших від коронавірусу областей”: на перше місце вийшла Полтавщина

 

Полтавська область випередила Луганщину в списку областей, де зафіксовано найменше активних випадків коронавірусної хвороби.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані системи моніторингу РНБО станом на середу, 3 червня.

За попередню добу на Полтавщині діагностували 1 новий випадок зараження COVID-19, одужали – 4 особи, ніхто від коронавірусу не помер. При цьому за весь час було виявлено 272 людини з “короною”, померли – 13, одужали – 253. Відтак у цій області – лише 6 активних випадків коронавірусу. Власне, це кількість хворих людей, уже без тих, хто одужав чи помер.

У Луганській області стало 9 активних випадків. За весь час тут захворіли, і це було підтверджено лабораторними тестами, 49 людей, одужали – 40 (за добу виявлено 2 нових хворих).

Далі в списку – Херсонщина (15), Сумщина (23), Донеччина (64).

Черкащина, де виконком обласного центру перший в Україні достроково послабив карантин і “чинив опір” центральній владі – на високому шостому місці в “рейтингу чистоти від коронавірусу”: 80 активних випадків.

Також у першій десятці – Кіровоградщина (94), Миколаївщина (106), Чернігівщина (134) та Запорізька область (192).

Інфографіка: Новинарня

На іншому полюсі списку, із найбільшими значеннями масиву “діючих” хворих – м. Київ (2308, за добу +24 активні випадки), Чернівецька область (2278, -8) та Львівщина (1314, +76).

Варто зауважити, що інфографіка за активними випадками “ковіду” дещо відрізняється від “традиційного” вигляду коронавірусної статистики по Україні, яку подає Центр громадського здоров’я МОЗ і яка опирається на загальну кількість випадків COVID-19, виявлених за всі три місяці епідемії.

дані: ЦГЗ МОЗ

У графіці ЦГЗ погано корелюється позитивний показник статистики – число одужань по областях, а також нівелюється відмінність регіонів за періодами “коронавірусних атак”. Тобто ті області, де було багато хворих на “корону” півтора-два місяці тому, але які дедалі більше одужують, тут позначаються так само, як і області, котрі раніше трималися, а зараз стали новими вогнищами інфекції. Приклад: Івано-Франківщина – Львівщина.

Читайте також:
На Львівщині – майже сотня нових недужих на COVID-19 за добу

Феномен Луганщини: чому в прифронтовій області так мало коронавірусу


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.