У Держдумі заявили про російське походження корабля Crew Dragon Ілона Маска

 

У Держдумі заявили про російське походження космічного корабля Crew Dragon Ілона Маска.

Про це в неділю, 31 травня, заявив перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Олександр Шерін, інформує сайт lenta.ru.

“Треба подивитися, скільки комплектуючих в цій ракеті є російськими. Двигуни чиї стоять на кораблі Ілона Маска? Треба ось це питання з’ясувати. Я не можу поки чітко і ясно сказати”, – розповів Шерін.

Роздумуючи про успішний запуск Crew Dragon, російський депутат впевнено сказав, що “космос буде за нами”, маючи на увазі РФ.

За його словами, у Росії в цій сфері “все працює, все літає, все пристиковується”.

Нагадаємо, 30 травня приватна американська компанія SpaceX, засновником якої є Ілон Маск, у співпраці з НАСА здійснила запуск пілотованого багаторазового космічного корабля Falcon 9 із капсулою Crew Dragon. Роберт Бенкен і Дуглас Герлі стали першими астронавтами, які стартували зі США на американському космічному кораблі після 2011 року.
31 травня “Дракон” успішно зістикувався з МКС.

Читайте також:
“Батут працює”: Ілон Маск уїдливо відповів росіянам, які втратили монополію в космосі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.