Після стрілянини: в Києві має працювати нормальний муніципальний транспорт, а не пірати на “богданах”

 

Денис Казанський
журналіст, блогер

(FB)

Сьогоднішні вуличні бої в Броварах, окрім профнепридатності керівництва МВС, виявили ще одну застарілу проблему – дику, напівафриканську ситуацію у сфері міських пасажирських перевезень.

Маршрутки – символ варварства та відсталості. Їм не місце в розвинених великих містах.

Так, у провінції, де пасажиропотік невеликий, такі перевезення цілком можуть зберігатися. Але у столиці має працювати нормальний муніципальний громадський транспорт, а не ці сомалійські пірати на “богданах”.

На дворі 2020 рік, а пасажирські перевезення в Києві й передмістях здійснюють якісь бандити з початку 90-х. Величезні потоки чорного налу, які проходять через їхні руки, ніде не враховуються. Технічний стан транспорту ніхто не контролює (раз у раз бачимо новини, як у чергового скотовоза відвалилося колесо і т.п.) Як таке взагалі можливо?

Транспорт треба повертати під контроль муніципалітету. Це нормальна практика для всіх розвинених європейських міст.

Кримінал потрібно прибирати з цієї теми, оплату за проїзд по максимуму переводити в безготівкову форму, і таким чином виводити з тіні грошові потоки перевізників.

Звичайно, відразу замінити маршрутки повноцінними автобусами і трамваями не вийде. Але в цьому нічого страшного немає. Наприклад, у Ризі перевезення теж здійснюють мікроавтобуси. Однак це муніципальний транспорт. Ризькі маршрутки оформлені в одному стилі (як на фото) і мають платіжні термінали. Ніякої оплати за проїзд у кишеню водію – кожен пасажир отримує чек. Давно пора і в нас навести хоч якийсь порядок. Бодай у столиці.

Цікаво, хоч у когось з кандидатів у мери є детальний план такої реформи?

Читайте також:
Учасники “розборок” у Броварах виявилися наближеними до зятя “гаманця Авакова”, – Сініцин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.