Стрілянина в Броварах за участю сотні “перевізників”: троє поранених, 10 затриманих. ВІДЕО

доповнено, додано відео

Уранці у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями. Троє чоловіків отримали поранення, 10 осіб затримані. Поліція відкрила провадження за фактом “хуліганства”.

Про це в п’ятницю, 29 травня, повідомили в ГУ Нацполіції Київської області.

“Попередньо інцидент стався між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями. Близько 100 осіб брали участь у цій стрілянині. За хвилину після того, як поліція отримала повідомлення, на місце події приїхали правоохоронці. Затримали 10 осіб зі зброєю”, – йдеться в повідомленні з поліції.

Дзвінок про стрілянину надійшов о 7.15 ранку.

У поліції уточнили, що конфлікт виник між легальними та нелегальними перевізниками між Києвом і передмістям – Броварами.

Відео:

За словами заступника міністра МВС Антона Геращенка, три особи отримали поранення з травматичної зброї.

Він також уточнив, що перестрілка сталася між “угрупуваннями, які кришують перевезення маршрутними таксі” через “непрозорий розподіл маршрутів між підприємцями з боку чиновників, які відповідають за цей напрямок роботи”.

Затриманих доправили до Броварського відділу поліції. Ними виявились люди, які прибули з інших регіонів України. Зброю вилучили.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що стрілянина між перевізниками у Броварах свідчить про те, що у виконавчих органах Київської області щось “прогнило”.

“Перестрілка вранці в Броварах – відгомін корупції визначення квот перевізників, залучення банд в боротьбі за маршрути перевезень. Будемо лікувати… Виконавчі органи Києва та області зобов’язані – у вас… прогнило”.

На місці події працюють правоохоронці, встановлюють інших учасників, обставини та причини інциденту.

ДОПОВНЕНО. За фактом хуліганства поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (“хуліганство” – дії групи осіб, вчинені із застосуванням вогнепальної зброї).

Читайте також:
Стрілянина на Житомирщині: ветеран батальйону Кульчицького Федюнін, який вижив, розповів про розвиток подій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна