Коронавірус в ОРДЛО: за офіційними даними, інфіковано щонайменше 937 людей

 

Станом на ранок 30 травня, за оприлюдненими офіційно даними окупаційних адміністрацій окремих районів Донецької та Луганської областей, в ОРДЛО сумарно зафіксовано 937 інфікованих на коронавірусну інфекцію.

На території Донецької області, підконтрольній угрупованню “ДНР”, загальна кількість хворих з початку епідемії сягнула щонайменше 532 осіб.

Як повідомляють у так званому “міністерстві охорони здоров’я ДНР”, 380 осіб перебуває на лікуванні, 134 пацієнтів уже виписані, 18 людей померли.

За останню добу окупаційні органи влади в ОРДО нарахували 31 новий випадок захворювання на COVID-19. У попередні чотири повідомлялося, відповідно, про 32, 34, 26 і 24 нових інфікованих.

У соцмережах мешканці окупованих територій пишуть про те, що іще одну з лікарень Донецька “закрили на карантин”.

Тим часом в окремих районах Луганської області, підконтрольних угрупованню “ЛНР”, заявлена кількість заражених на коронавірус становить 405 осіб. З них 306 уже виписано з медзакладів. Померло – шестеро.

Як запевняють у так званому “МОЗ”, за останню добу в ОРЛО захворіло 9 людей.

У МОЗ України немає офіційних даних про кількість хворих на COVID-19 в ОРДЛО.

Як писала “Новинарня“, українська влада та силовики вважають, що сепаратисти штучно занижують статистику щодо коронавірусу в ОРДЛО. Також про це говорив командувач операції Об’єднаних сил Володимир Кравченко.

За даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, статистика щодо виявлення захворюваності в ОРДЛО занижена мінімум в 2-2,5 рази шляхом встановлення діагнозів “ГРВІ”, “пневмонія” і “серцева недостатність”.

При цьому окупаційні адміністрації забороняють медикам поширювати інформацію про реальну ситуацію з коронавірусом. Крім того, оцінити ситуацію неможливо через брак тестів, а випадки COVID-19 в окупованих районах переважно завезені з Росії.

Нагадаємо, раніше “ЛНР” закрило відділення Луганської міської багатопрофільної лікарні №4 через загрозу подальшого поширення коронавірусу.

Читайте також:
У Луганську від коронавірусу помер головлікар профільної лікарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна