В ОРДЛО число хворих на COVID-19 суттєво зростає навіть за офіційними даними. Луганськ починає виходити з карантину

 

Заявлена кількість хворих на COVID-19 в ОРЛО – на території Луганської області, підконтрольній угрупованню “ЛНР” – зросла до 275 осіб.

Про це 11 травня повідомив телеканал “Луганськ 24” з посиланням на “головного санітарного лікаря ЛНР” Дмитра Докашенка.

Перед тим “ЛНР” заявляла про кількість хворих ще 8 травня. Тоді угруповання визнавало 232 випадки інфікування коронавірусом на підконтрольній йому території.

Однак сепаратисти не називають точну кількість летальних випадків. Ішлося про одного померлого пацієнта та про смерть лікаря в Первомайську.

Крім цього, “ЛНР” закрило відділення Луганської міської багатопрофільної лікарні №4 через загрозу подальшого поширення коронавірусу.

Попри це, на більшій частині ОРЛО із 13 травня будуть скасовані деякі карантинні заходи, введені у зв’язку з коронавірусом, передають “Новости Донбасса”.

Так званий “уряд ЛНР” із 13 травня вирішив відкрити всі види громадського транспорту, дошкільні освітні установи, ринки, підприємства, що здійснюють оптову торгівлю продовольчими товарами, об’єкти роздрібної торгівлі непродовольчою групою товарів, в тому числі в ТЦ, салони краси, перукарні, косметологічні кабінети (обмеження роботи спа-салонів, масажних салонів, фітнес-центрів, соляріїв, лазень, саун триває до особливого розпорядження);

При цьому скасування вищевказаних обмежень не поширюється на Довжанськ (кол. Свердловськ), Перевальськ, Алчевськ, Первомайськ, а також сел. Фрунзе Слов’яносербського району, де окремо введели строгий режим самоізоляції жителів.

На непідконтрольній Україні території Донеччини (ОРДО) станом на 11 травня загальне число зареєстрованих випадків інфікування COVID-19, за даними сепаратистів, досягло 184 осіб. Із них на лікуванні – 152, виписано – 27, летальних випадків – 5. 
За минулу добу повідомляється про трьох нових заражених.

У МОЗ України немає офіційних даних про кількість хворих на COVID-19 в ОРДЛО.

Українська влада та силовики вважають, що сепаратисти ОРДЛО штучно занижують статистику щодо коронавірусу в ОРДЛО. Також про це говорив командувач операції Об’єднаних сил Володимир Кравченко.

Читайте також:
Росія вийшла на третє місце у світі за кількістю інфікованих на коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна