Рябчина звільнили з посади заступника міністра енергетики, він готується до співбесіди з Федоровим

 

Кабінет міністрів звільнив Олексія Рябчина з посади заступника міністра енергетики та охорони навколишнього середовища.
У Міненерго він займався питаннями енергоефективності.

Відповідне рішення затвердили на засіданні уряду в середу, 27 травня.

В. о. міністра енергетики Ольга Буславець назвала причиною звільнення “низьку результативність”. За словами керівниці Міненерго, “інша людина буде ефективнішою для рішення поставлених завдань”.

У свою чергу, Рябчин зазначив, що про рішення уряду він дізнався за 20 хвилин до звільнення. 

Рябчин акцентував, що два тижні тому Буславець запропонувала йому посаду заступника міністра в Міненерго з євроінтеграції.

Він написав заяви на звільнення з посади заступника міністра у зв’язку з переведенням на іншу посаду. І відразу другу – на призначення на посаду заступника з євроінтеграції, як цього вимагає процедура.

“Потім пішли якісь кулуарні ігри, все перегралося, і, після розмови, мені запропонували посаду заступника міністра енергетики по цифровій трансформації. Це нововведення Кабіну, щоб один із заступників займався додатково цифровизацією і діджіталізацією. Я зв’язався з Мінцифрою, і пару днів назад вони мені сказали готуватися до співбесіди з віце-прем’єром Михайлом Федоровим”, – пише Рябчин у фейсбуці.

Ексурядовець розповів, що крайні три місяці за відсутністю профільного заступника був змушений займався питаннями вугілля.

“Я очолив антикоронавірусний штаб та був відповідальний за перевід всього міністерства в дистанційний режим. До сих пір ми не маємо жодного захворілого в міністерстві, налагодили роботу по збору даних та рекомендаціям для підприємств, ситуація в галузі повністю контрольована та значно краще, ніж в сусідніх країнах”, – пише Рябчин у фейсбуці.

Після призначення в.о. міністра Ольги Буславець, стверджує Рябчин, він залишився де-факто єдиним енергетичним заступником, який координував роботу відразу 10 енергетичних департаментів.

Читайте також:
Кабмін призначив в.о. міністра енергетики Ольгу Буславець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.