Кабмін призначив в.о. міністра енергетики Ольгу Буславець

 

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні призначив Ольгу Буславець в.о міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Про це в четвер, 16 квітня, повідомляє “Урядовий портал”.

Новоспечена міністерка заявила, що українська енергетика стоїть перед багатьма викликами, які потребують оперативного вирішення та наголосила, що основне завдання на сьогодні – забезпечити стабільність роботи енергосистеми України.

“Нині ми переживаємо одну з найбільших криз за всю історію України і криза в енергетичній галузі є невід’ємною її складовою… Термінове вирішення системних проблем в енергетиці є питанням національної безпеки і я усвідомлюю ключову роль посади міністра у такий час. Протягом тижня буде сформовано перелік заходів, яких потребує енергетика, як невідкладних. Ці заходи будуть спрямовані на технічне, паливне та економічне збалансування сектору енергетики”, – сказала вона.

Що відомо про Буславець

Ольга Буславець – колишня директорка Директорату енергетичних ринків Мінекоенерго. Її вважають близькою до ДТЕК Ріната Ахметова На посаді вона лобіювала заборону на встановлення наземних сонячних електростанцій, що вигідно олігарху.

За даними “Української правди”, Буславець має добрі стосунки з чинним прем’єром Денисом Шмигалем.

Крім неї, на посаду претендували ще два кандидати – заступник голови Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олег Семінський і колишній директор “Криворіжсталі” і ексголова правління “Нафтогазу” Олег Дубина.

За даними журналістів, Буславець вважається кандидатурою, незручною для групи “Приват” Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Біографія

Ольга Буславець закінчила Донецький національний технічний університет.

З квітня 2005 року працювала у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, де обіймала посаду гендиректорки Директорату енергетичних ринків. На цій посаді працювала до 10 лютого 2020 року.

Обіймала також посаду члена наглядової ради “Укргідроенерго”.

Одружена, дітей немає.

Декларація

У декларації за 2019 рік Ольга Буславець вказала, що має:

  • квартиру в Києві на 78 квадратних метрів,
  • гараж на 32 квадрати,
  • 2 земельні ділянки в Київській і Житомирській областях. Загальна площа землі – 2200 квадратів.

Щодо транспорту, то Буславець має авто Nissan X-Trail 2018 року випуску.

За 2019 рік новоспечена міністерка отримала 906 тисяч гривень доходу – зарплата в Міненерго та 310 тисяч гривень – дохід від відчуження рухомого майна.

Читайте також:
Виконувачем обов’язків міністра енергетики призначили Віталія Шубіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна